Kriminálka Miamy

Adam Rodriguez - Životopis

19. dubna 2008 v 11:59
Profese:
Herec
Datum narození: 02.04.1975 (33 let)
Místo narození: New York, USA
Znamení: Beran
Životopis:
Adam Rodriguez je ze tří čtvrtin portoričan a z jedné čtvrtiny kubánec. Vystudoval střední školu. Můžete ho znát např. ze serialu Roswell, ted ho můžeme vidět v serialu kriminalka Miami.
Filmografie:
2005Category 7: The End of the World ...USAF Pilot Ritter
2005Thanks to Gravity ...Elias
2002King Rikki ...Alejandro Rojas
2002Kriminálka Miami (CSI: Miami) ...Eric Delko
2002Impostor: Živá zbraň (Impostor) ...Trooper #1
2001All Souls ...Patrick Fortado
1997Brooklyn South ...Off. Hector Villanueva

Emily Procter - Životopis

19. dubna 2008 v 11:55
Profese:
Herečka
Datum narození: 08.10.1968 (40 let)
Místo narození: Raleigh, Severní Karolína, USA
Znamení: Váhy
Životopis:


Když se odstěhovala do Las Angeles, její otec jí zaplatil dvouroční hereckou školu. Ještě než odpromovala, objevila se v několika malých rolí ve filmech jako Jerry Maguire (Jerry Maguire - 1996) nebo Kozy, kozy, kozyčky (Breast Men - 1997), kde se dokonce objevila po boku hereckých hvězd jako David Schwimmer (Přátelé, Šest dní sedm nocí) nebo Chris Cooper (Agent bez Minulosti, Patriot). Během let 1995-96 se objevila v "Lois and Clark the New Adventures of Superman", kde ztvárnila Lanu Lang.

Opět se vrátila v roli Calleigh Duquesne v Kriminálce Miami (CSI Miami - 2002-2006), nebo v A. Sorkinově seriálovém dramatu The West Wing (2000-02,2006) jako Ainsley Hayes.

Sama se také dobrovolně přihlásila do programu "Young Storytellers". Program při kterém navštěvuje základní školy a povídá si s dětmi, především o jejich talentu atd. Zároveň pracuje v charitě pro podporu lidí bez domova. Jako koníček má dekorace interiéru, nejraději má Španělský styl z roku 1921. Emily je vášniva hráčka pokeru. Hru jí, jako malou, naučil její otec. Zúčastnila se dokonce turnaje celebrit (v pokeru). Báví ji i skládání puzzlí.
Filmografie:
2006Agent v sukni 2 (Big Momma's House 2) ...Leah Fuller
2002Kriminálka Miami (CSI: Miami) ...Calleigh Duquesne
1999Velký šprým (Big Tease, The) ...Young Valhenna Woman
1999Guinevere ...Susan Sloane
1999Forever Fabulous ...Tiffany Drawl
1999Body Shots ...Whitney Bryant
1998Family Plan ...Julie Rubins
1997Dukes of Hazzard: Reunion!, The ...Mavis
1997Breast Men ...Laura Pierson
1997Girl Gets Moe, The ...Tammy
1996Crosscut ...Counter Girl
1996Jerry Maguire (Jerry Maguire) ...Former Girlfriend
1995Leaving Las Vegas (Leaving Las Vegas) ...Debbie

David Caruso - Životopis

19. dubna 2008 v 11:50
Profese:
Herec
Datum narození: 07.01.1956 (52 let)
Místo narození: Queens, New York, USA
Znamení: Kozoroh
Životopis:
Vystudoval Archbishop Molloy High School a vystřídal řadu zaměstnání. Když pracoval jako uvaděč v kině, objevil ho hledač talentů, který ho přivedl k herectví. Kariéru začínal poč. 80. let v TV, kde se nejprve objevil jako rozhněvaný mladý vůdce irského gangu v detektivním seriálu Hill Street Blues (Poldové z Hill Street - ČTV), ale popularitu a Zlatý glóbus 1994 mu přinesla ústřední postava ryšavého detektiva Johna Kellyho v prvních dílech kriminálního seriálu NYPD Blue (1993, Policie - New York - ČTV).

Ve filmu na sebe upozornil úlohou citlivého námořní pilota Toppera Danielse, který se při výcviku málem utopí, v armádním dramatu Důstojník a gentleman (r. T. Hackford). Se svou vysokou figurou, rezavými vlasy a výrazným newyorským přízvukem se stal oblíbeným představitelem mužů zákona a zločinců: psychopatický gangster Mercury v melodramatu Čínská dívka (r. A. Ferrara); drsný policista z protidrogového oddělení Dennis Gilley, pronásledující narkotikového bosse (Christopher Walken), v akčním kriminálním dramatu Král New Yorku (r. A. Ferrara); chicagský policista Mike, jehož parťák (Robert De Niro) konečně propadne lásce, v kriminálním melodramatu Vzteklej Pes a Glorie (r. J. McNaughton).

Největší příležitost zatím dostal v kriminálním dramatu Polibek smrti (r. B. Schroeder), remaku stejnojmenného klasického snímku (1947), v němž vytvořil hlavní roli newyorského zlodějíčka Jimmyho Kilmartena (původně ho hrál Victor Mature), který se po propuštění z vězení rozhodne pomstít svým někdejším spolupachatelům. Z druhého manželství s herečkou Rachel Ticotinovou (1983-87) pochází dcera Greta. Od 4.5.1996 do 17.1.2007 byla jeho ženou Margaret Buckley. Se současnou přítelkyní Lizou Marquez má syna Anthonyho (nar. 15. 9. 2005) a dceru Palomu Raquel (nar. 16. 10. 2007)..
Filmografie:
2002Kriminálka Miami (CSI: Miami) ...Nadporučík Horatio Caine
2001Session 9 ...Phil
2001Black Point ...John Hawkins
2000Swirlee ...Mr. Softy's roommate
2000Na mrtvém bodě (Deadlocked) ...Ned Stark
2000Životní zkouška (Proof of Life) ...Dino
1998Body Count ...Hobbs
1997Gold Coast ...Maguire
1997Michael Hayes ...Michael Hayes
1997Cold Around the Heart ...Ned Tash
1995Jade (Jade) ...David Corelli
1993Vzteklej pes a Glorie (Mad Dog and Glory) ...Mike
1993Judgment Day: The John List Story ...Chief Bob Richland
1991Mission of the Shark: The Saga of the U.S.S. Indianapolis ...Wilkes
1990Rainbow Drive ...Larry Hammond
1990Parker Kane ...Joey Torregrossa
1990King of New York ...Dennis Gilley
1988Dvojčata (Twins) ...Al Greco
1987Into the Homeland ...Ryder
1986Crime Story ...Johnny O'Donnell
1986Blue City ...Joey Rayford
1984Thief of Hearts ...Buddy Calamara
1984First Olympics: Athens 1896, The ...James Connolly
1983For Love and Honor ...Rusty
1981Crazy Times ...Bobby Shea
1980Falling in Love Again ...Young Neighborhood Boy
1980Getting Wasted ...Danny

Kriminálka Miami - Úvod

19. dubna 2008 v 11:46
Originální název:
CSI: Miami
Motto: TV seriál 2002-????
Typ filmu: Kriminální
Rok výroby: 2002
Hrají: David Caruso , Emily Procter , Adam Rodriguez , Khandi Alexander , Rex Linn , Jonathan Togo , Sofia Milos , Rory Cochrane , Brendan Fehr , Holt McCallany , Brian Poth
Popis:
Další z řady kriminálních seriálů, který se pokouší přijít z něčím novým, jak se v USA stává zvykem (viz. 24hodin). I zde si pro nás tvůrci připravily něco zvláštního a to netradiční záběry, kdy můžeme vidět, jak nůž projíždí jednotlivými vrstvami kůže, kulka prolétá hlavou a vytrhává kusy lebky nebo detailní záběr na působení jedu, které nám objasňují, jaký přesně efekt měl právě zjištěný fakt.

Sice jde už o spin-off seriálu CSI (Kriminálka Las Vegas), přesto svému vzoru nezůstává nic dlužný a občas ho dokáže i překonat. Existuje i druhý spin-off CSI:NY (Kriminálka New York), který bohužel nebyl u nás vysílán a tak se o jeho kvalitách můžeme jen dohadovat.

Členové týmu jsou sympatické postavy s vymezenými znalostmi, aby bylo jasné, co můžeme od jednotlivých osob očekávat za stopy a fakta. Nad nimi je charismatický vůdce Horatio, který většinou celé operace sám řídí. To neznamená, že by ostatní členové měly málo prostoru nebo mu jen předávaly fakta a analýzy. Každý má své místo a občas dostane větší roli i v jiném souběžně vyšetřovaném případu.

Jeden z lepších krimi seriálů poslední doby, který nenudí a přináší něco ještě neokoukaného. Z týmu tvůrců by stál určitě ještě za zmínku producent Jerry Bruckheimer (Piráti z Karibiku, Without Trace (Na stopě)), který má nemalou zásluhu na tvorbě, kvalitě a úspěšnosti (zkrátka ví, co lidi chtějí vidět) seriálů CSI.
 
 

Reklama