Jesse McCartney

Jesse McCartney - Životopísek

31. května 2008 v 0:21
Profese:
Zpěvák, herec
Datum narození: 09. 04. 1987 (21 let)
Místo narození: New York City, New York, USA
Znamení: Beran
Životopis:
Jesse McCartney začal svoji kariéru už v sedmi letech, kdy se svým kamarádem hrál v hudební kapele. V deseti letech zpíval v dětské skupině Sugar Beats, jejiž 3 alba byly nominované na cenu Grammy. Ve dvanácti hrál ve skupině Dream Street, která se za nedlouho rozpadla po turné s Aaronem Cartnerem.

V šestnácti letech se vydal na sólovou dráhu a v roce 2003 mu vyšlo debutové album, které obsahovalo tři písničky (Beautiful Soul, Don\'t you, Why don\'t you kiss her). Jeho první plně sólové album se začalo natáčet v roce 2003 a jmenuje se stejně jako jeho debutová píseň "Beautiful Soul". Všechny písničky, které album obsahuje napsal sám Jesse. V lednu roku 2005 získalo album platinovou desku.

Jesse McCatney si také zahrál v seriálu Summerland (Letní Ostrov) kde se mj. objevil po boku Zaca Efronem.
Filmografie:
2008Horton Hears a Who! (Horton) ...JoJo
2007Alvin a Chipmunkové (Alvin and the Chipmunks) ...Theodore
2006Keith ...Keith
2005Pizza ...Justin
2004Magical World of 'Ella Enchanted', The ...Interviewee: Singer
2004Ella Enchanted: A Red Carpet Premiere Special ...Host/Interviewer/Interviewee: Singer
2004Kalifornské léto (TV seriál) (Summerland) ...Bradin Westerly
2002Strange Legacy of Cameron Cruz, The ...Cameron Cruz
2001Pirates of Central Park, The ...Simon Baskin
2001Dream Street: Live ...Performer
1970All My Children ...Adam 'Sunshine/Junior/J. R.' Chandler, Jr. #4 (1998-2001)

Diskografie:
Album
2006
Right Where You Want Me
2004
Beautiful Soul
2003
JMac Live
2005
 
 

Reklama