Ljuba Krbová - Životopis

22. května 2008 v 19:30 |  Ulice
Profese:
Herec
Datum narození: 05. 07. 1958 (49 let)
Místo narození: Hradec Králové, Československo
Znamení: Rak
Životopis:
K herectví ji přivedla touha stále se učit a poznávat. Ještě za studií na Státní konzervatoři v Praze se prosadila rolí v seriálu Zkoušky z dospělosti. Od té doby prošla několika pražskými divadelními scénami a zahrála si mnoho filmových rolí, například ve snímcích Anděl s ďáblem v těle, Holčičky na život a na smrt, Helimadoe, Lotrando a Zubejda nebo Experti.

Ljuba Krbová je ale vnímána především jako seriálová herečka. Objevila se mimo jiné ve Třetím patře, Přítelkyních z domu smutku, Hříchách pro pátera Knoxe, Životě na zámku, Místě nahoře, Třech králích, Místě v životě, Bazénu či v Ulici.

I když ji můžeme takřka denně spatřit na televizních obrazovkách, ráda se vrací také do divadla, které ji po náročném natáčecím dni nabíjí novou energií. V současné době hostuje například v pražském Divadle Bez zábradlí nebo ve Strašnickém divadle (bývalé Divadlo Solidarita).

Často ji oslovují i dabingová studia. Její hlas zazněl například ve filmech Tootsie, Kleopatra, Kočka na rozpálené plechové střeše, Táta v sukních, Oko za oko, Návrat do budoucnosti 1 a 2, Terminátor, Kill Bill i v mnoha dalších titulech.

Ve svém volné čase pobývá nejraději v přírodě, kde relaxuje při sportu i při práci na zahradě.
Málokdo o ní ví, že se již přes deset let zabývá čínským bojovým uměním. Nejprve se zaměřila na tchaj-ťi, později přešla k dynamičtějšímu wu-šu. V roce 2001 dokonce obsadila 14. místo na 6. mistrovství světa ve wu-šu.

Spoustu let se věnuje také charitativní činnosti (například projekt Múzy dětem).
Filmografie:
2006Experti (Experti) ...
2005Ulice (TV seriál) ...Anca Malkova
2004Místo nahoře (Místo nahoře) ...Nadezda Veselá
2004Napola (Napola) ...Hefe's Mutter
1997Lotrando a Zubejda (Lotrando a Zubejda) ...La Mad
1995Život na zámku (Život na zámku) ...Magda
1994Bylo nás pět (Bylo nás pět) ...
1992Přítelkyně z domu smutku (Přítelkyně z domu smutku) ...Nada
1991Žebrácká opera (Žebrácká opera) ...
1983Anděl s ďáblem v těle (Anděl s ďáblem v těle) ...
1979Koncert na konci léta (Koncert na konci léta) ..
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Kdo se ti nejvíce líbí z US5?

Mikel
Richie
Chris
Izzie
Jay

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama