Něco o Rose Jane McGowan

14. října 2007 v 19:47 |  Čarodějky
Profese: Herečka
Datum narození: 05.09.1975
Místo narození: Florence, Italy
Životopis:
Rose se narodila francouzské matce a irskému otci, jako druhá nejstarší z šesti dětí. Vyrůstala v italské pobožné komunitě. Když jí bylo deset let celá rodina spolu se přestěhovala do Oregonu. V patnácti opustila rodinu a začala se živit sama mnoha různorodými příležitostnými pracemi, předtím než odjela do Los Angeles žila krátkou dobu na ulici. V Los Angeles začala navštěvovat uměleckou školu. A právě tady ji objevil režisér Gregg Araki.

Arkai byl zaměstnán výběrem herců do rolí ve filmu, "The Doom Generation" a Rose dal roli Amy Blue. Ještě předtím si zahrála v nevýznamné roli Nory ve filmu "Encino Man" (1992). "The Doom Generetion" byl dokončen v roce 1995 a zajistil Rose poměrně dobrou pozici na další budování herecké kariéry.

Této možnosti ihned využila a získala stálou práci v nízko rozpočtovém thrilleru "Kiss and Tell" (1996). Následně dostala roli v dalším thrilleru, který měl rozhodně větší rozpočet "Scream" (1996). Tento film se překvapivě stal trhákem a Rose v roli studentky Tatumy Riley získala mnoho příznivců.

Po zahrání v roce 1997 v televizním filmu "Devil in the Flesh" se objevila ve dvou filmech sepolu s Benem Affeckem. Poté se objevila v roli dívky, která se snaží svést velice vzrušeného Jeremy Daviese ve filmu "Going All the Way" (1997), následně v thrilleru "Phantoms" (1998). O rok později získala roli v nezávislém filmu "Jawbreaker", kde sizharála s Rebeccou Gayheart.
Filmografie:
2002 Vacuums
2001 What About Joan - Maeve v epizodě: "Maeve"
2001 Mrtvá zóna /The Killing Yard/ (TV) - Linda Borus
2001 Strange Hearts - Moira
2001 Monkeybone - Kitty
2000 The Last Stop - Nancy
2000 Hromy a blesky /Ready to Rumble/ - Sasha
1999 Kiss & Tell - Jasmine
1999 Ďábelská hra /Jawbreaker/ - Courtney Alice Shayne
1999 God Is In the T.V. (video) - Jackie-O
1998 Southie - Kathy Quinn
1998 Sleeping Beauties - Sno Blo
1998 Phantoms - Lisa Pailey
1998 Charmed (TV seriál) - Paige Matthews-Halliwell
1998 Láska až za hrob /Devil in the Flesh/ - Debbie Strand
1997 Seed - Miriam
1997 Nowhere - Val Chick 3
1997 Lewis & Clark & George - George
1997 Vem mě s sebou /Going All the Way/ - Gail Ann Thayer
1997 Bruce Testones, Fashion Photographer (TV) - sama sebe
1996 Vřískot /Scream/ - Tatum Riley
1996 Bio-Dóm /Bio-Dome/ - Denise
1995 The Doom Generation - Amy Blue
1994 The Howard Stern Show (TV show) - sama sebe
1992 Encino Man - Nora
1990 True Colors - Suzanne v epizodě: "Life With Fathers"
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama