David Boreanaz - Životopis

7. října 2007 v 18:58 |  Sběratelé Kostí
Profese: Herec
Datum narození:16.05.1969
Místo narození: Buffalo, New York, USA
Znamení: Býk
Životopis:
David Boreanaz se narodil 16.května 1969 v Buffalu ve státě New York a vyrostl ve Philadelphii. Má dvě sestry Beth a Bo. Jeho otcem je Dave Roberts, Philadelphská 'rosnička', matka se jmenuje Patti. Rodné jméno Davidova otce je David Thomad Boreanaz. Už od dětství David snil o tom, že se stane hercem a jakmile dokončil střední školu, odstěhoval se do New Yorku a začal studovat herectví na Ithica College.

Po ukončení studia se přesunul do Los Angeles kde na sebe poprvé upozornil, když se objevil na TV obrazovce jako přítel Kelly Bundové v sitkomu Ženatý se závazky. Ale pravý zlom pro něj znamenal teprve seriál Buffy, přemožitelka upírů, kde hrál upíra Angela, a také spin-off Angel, kde již vystupoval jako hlavní postava.

Kromě televize se David Boreanaz objevil ve filmech jako např. Valentine, Chodím s Lucy či These Girls (kde si mimochhodem vystřihnul vtipnou scénku úplně 'bez'). V serialu Bones hraje agenta FBI Seeley Bootha, který řeší zapeklité případy spolu s antropoložkou Temperance Brennan. V lednu 1997 se David oženil s Ingrid Quinn, ale o 2 roky později se rozvedli. Nyní je podruhé šťastně ženatý s Jamie Bergman a v roce 2002 se jim narodil syn Jaden Rayne.

Zajímavosti:
- Jeho oblíbené jídlo jsou benediktýnská vejce a filadelfské sýrovo-steakové sendviče.
- Mezi jeho koníčky patří turistika, jízda na horském kole, čtení a hudba.
- Nerad se na sebe dívá v televizi.
- Má tetování na každém zápěstí, jedno znamená "Duše" a druhé "Osud". Jeho žena Jamie má stejná tetování.
- Má fóbii z kuřat.
- Povídá se, že při natáčení Buffy, měl poměr se Sarah Michelle Gellar alias Buffy.
- Má italské a české předky.
Filmografie:
2005Hard Easy, The ...Roger Hargitay
2005Crow: Wicked Prayer, The ...Luc Crash/Death/Satan
2003Jon E. Edwards Is in Love ...
2002Kingdom Hearts ...Squall Leonhart (Leon)
2002I'm with Lucy ...Luke
2001Valentine (Valentine) ...Adam Carr
1996Macabre Pair of Shorts ...Vampire's victim
1993Aspen Extreme ...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama